Restaurant

In het knusse landelijke restaurant werkt Chefkok Gerard Slot het liefst met regionale, lokale producten.
 

Naar het restaurant

Bed & Breakfast

De B&B is gelegen tussen twee bosrijke gebieden, namelijk Maatschappij van Weldadigheid en Nationaal Park Drents Friese Wold.
 

Naar B&B

Sitemap

Familiedag

Is het dit jaar uw taak om een spetterende familiedag te organiseren voor jong en oud? In het mooie bosrijke Drenthe hebben wij leuke uitjes voor je samengesteld. Binnen en buiten.

Naar familiedag uitjes

logo park

Nieuw(s) vanuit de contactgroep, de bewoners van Park Jachtlust en de beheerders Hellen en Eduard).

Agenda:

-  25 augustus. DolderSummerfeest.
Voor de leden van de dorpsgemeenschap is er weer een barbecue.

-  2 september. Paard en Erfgoed. 
Op de landerijen van Zorgboerderij de Eikenhof wordt Paard en Erfgoed al weer voor de 12de keer georganiseerd. Het is een feestelijke dag voor iedereen die van het buitenleven houdt in het lommerrijke gebied van buurtschap Boschoord. Voor meer informatie zie https://www.paardenerfgoed.nl

-  30 september. Canicross
Op het terrein achter het chaletpark wordt een canicross wedstrijd gehouden. Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken, zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit.

-  Shakespeare theater. Ook dit jaar zijn er weer voorstellingen in Diever. Dit keer King Lear. Voor meer informatie zie http://www.shakespearetheaterdiever.nl

-  Parkdag 2019 nog nader te bepalen.

Links:

Daphne Bunskoek terug in koloniewoning voorouders
http://rtvd.nl/Znj1

Nieuwsbrieven:

juli 2018

Op donderdag 28 juni is er een overleg geweest van vertegenwoordigers van de Contactgroep (Jan v.d. Leij en Wim v.d. Kolk) met Hellen en Eduard.
Tijdens dit plezierig verlopen overleg zijn de volgende onderwerpen besproken:
-      Afval
Hellen en Eduard zijn door de Opzichter van de Maatschappij aangesproken op het feit dat er op meerdere plaatsen langs het smalle pad aan het einde van het park, tuinafval is gedeponeerd.
Het verzoek is daarom om de eerder gemaakte afspraken na te leven.

Eerdere afspraak:
Kleine hoeveelheden groenafval kunnen gedeponeerd worden op de twee plaatsen langs het bospad (aan het begin van de brede zandweg en halverwege het bospad ter hoogte van de rotonde). Grotere hoeveelheden moeten gestort worden aan het einde van het bospad, nabij de akker.

Ook vroegen Hellen en Eduard om de procedure met betrekking tot de afvoer van grof afval nog eens onder de aandacht te brengen. Dit omdat recent vier tuinstoelen in de net geleegde afvalcontainer waren gedeponeerd. Omdat deze hierdoor niet optimaal gevuld kon worden, moest deze eerder dan gepand geleegd worden. Hierdoor moesten extra kosten worden gemaakt.

Eerdere afspraak:
Groot afval kan afgeleverd worden bij het Afvalscheidingsstation in Havelte. Voor de toegang tot het terrein is echter een pasje van de gemeente Westerveld nodig. Omdat de eigenaren van chalets niet voor afvoer van afval door de gemeente betalen, hebben zij geen pasje. In voorkomende gevallen kan gebruik gemaakt worden van het pasje van Grenzeloosenzo, dat verkrijgbaar is bij Hellen/Eduard.

N.B. voor sommige soorten afval moet betaald worden en er kan alleen gepind worden.
Indien er een aanhanger nodig is om het afval te vervoeren, kunnen Hellen/Eduard hierbij bemiddelen.

-      Canexel-perikelen
Bij enkele chalets zijn er problemen met het Canexel. Inmiddels is bekend, dat het Canexel dat in een bepaalde periode is geproduceerd, gebreken kan vertonen en dat er sprake is van garantie. Indien er sprake is van een gebrek aan het Canexel, dan dient Duntep hierover geïnformeerd te worden, omdat Duntep e.e.a. dient op te lossen. Duntep zal dan de nodige formulieren die ingevuld moeten worden om de Canadese fabrikant aan te spreken, toesturen. De fabrikant is overigens in tegenstelling tot wat verteld wordt, niet failliet. Wel heeft de importeur (Fetim in Amsterdam) de import gestopt.

Hellen heeft Duntep onlangs benaderd met de vraag of de afhandeling van de claims versneld kan worden. Helaas is dit niet mogelijk. De ingediende claims worden door de fabrikant en de importeur behandeld en Duntep is van hen afhankelijk. Onderdeel van de afhandeling door de fabrikant is een beoordeling op locatie en dit doen zij onaangekondigd. 

N.B. De afhandeling van de claims vergt helaas de nodige tijd. Mochten er gebreken aan het Canexel geconstateerd worden die mogelijk onder de garantie vallen, dan moeten deze schriftelijk (mail)  gemeld worden bij Duntep. Dit geldt zeker voor reeds bekende gebreken die nog niet gemeld zijn bij Duntep.  

 

Verslag Parkdag 2018

De Parkdag van zaterdag 14 april 2018 is achter de rug.
We zijn om half tien gestart met koffie en taart, gemaakt door Martha.
Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn. 

Onder het genot van de koffie heeft Hellen medegedeeld dat sinds 1 januari Jan Schipper uit het bedrijf is en dat zij en Eduard nu de aanspreekbare personen zijn voor het chaletpark.
Ook heeft ze verteld dat Will Brand, recreatiemakelaar, door hen in de arm is genomen voor de verkoop van de nog lege kavels. Zij maakt een nieuwe brochure.

afbeelding

Verder is o.a. nog gesproken over de overlast die meerdere parkbewoners ondervinden van enkele bomen aan de boskant van het park.
Dat heeft diezelfde dag nog geresulteerd in een schouw. Tijdens deze schouw is samen met Patrick Veenstra, van Veenstra Bomen, waarbij bekeken is welke bomen eventueel gekapt zouden kunnen worden. Dit uit oogpunt van onderhoud. De Maatschappij van Weldadigheid, eigenaar van de meeste bomen, is hiermee akkoord.
Hij heeft de bomen die weggehaald kunnen worden gemerkt. In verband met de verdeling van de kosten heeft Hellen inmiddels overleg gehad over de verdeling van de kosten. Het plan is om op korte termijn deze bomen te kappen.

Hellen en Eduard hebben vervolgens daarna een uitstekende lunch verzorgd. Veel dank hiervoor.
Tijdens deze lunch waren geanimeerde gesprekken en hebben een aantal mensen nader met elkaar kennis gemaakt. Ook is er gesproken over een pagina op de website van Grenzeloosenzo, die speciaal bedoeld is voor de parkbewoners. Op deze pagina zal informatie voor de parkbewoners worden gezet.
Als er nieuwe informatie opgezet is, wordt iedereen daar dmv een mailtje (met een link) over geïnformeerd.
Na de lunch is iedereen aan het werk gegaan in eigen tuin, of hebben hulp verleend in andere tuin(en).

img

De aanwezige bewoners vonden deze dag geslaagd en een herhaling waard.
Deze vindt plaats, rond dezelfde tijd, in 2019. Datum volgt.

 

 

Parkdag 

Omdat het 2 jaar geleden zo gezellig was, hebben we geprobeerd ook dit jaar weer een “klusdag” te organiseren, maar dat is dit jaar iets anders uitgepakt. We gooien het op communicatie. In de nieuwsbrief van november was de “klusdag” van 24 maart aangekondigd, maar we zijn er niet meer op tijd op teruggekomen. Dat is dus helemaal niet goed gegaan. Onze excuses daarvoor. 

Twee jaar geleden is de “klusdag” spontaan ontstaan. Een paar parkbewoners had een idee over de borderranden van het park en van het een kwam het ander. Er was koffie, er werd gepraat, we hielpen elkaar en de lunch bestond uit soep met broodjes. En aan het einde van de dag waren er bordercirkels waar iedereen blij mee was. 

Moeten we vaker doen, was toen de reactie. Zo leren we als parkbewoners elkaar wat beter kennen. Eigenlijk was dit ook het doel van deze dag.

Bij nader inzien is de term “klusdag” dus ook niet de juiste. 

Omdat het niet lukte met 24 maart, is er overleg geweest tussen ons en de contactgroep. Omdat het de bedoeling van de dag is om meer samenhang op het park te bewerkstelligen is besloten om de term “klusdag” niet meer te gebruiken. Voorlopig denken we aan “parkdag”, maar als iemand een suggestie voor een betere naam heeft, horen we dat graag. Ook hebben we nog een nieuwe datum geprikt met een beperkt programma:  zaterdag 14 april.

14 april

We beginnen met koffie met wat lekkers bij Eduard en Hellen. 

Vervolgens gaan we naar buiten met als doel om zo nodig het eigen stekkie weer mooi en fris te maken. Maar vooral ook een helpende hand te bieden aan degene op het park, die b.v even hulp van de ander nodig heeft. Eduard en Hellen trakteren daarna nog op een lekkere lunch.

Het is kort dag voor 14 april en daarom willen we graag weten of er voldoende belangstelling is.

Daarom het verzoek om aan te geven of je aanwezig zult zijn.

Ook willen we graag de communicatie verbeteren. Als er wat te melden is, wordt er door de contactgroep een nieuwsbrief verstuurd. Voor een enkel berichtje is het uitbrengen van een nieuwsbrief echter wat veel van het goede. Ook is er niet altijd wat te melden.

Het idee is nu, om een verborgen pagina (dus alleen voor parkbewoners zichtbaar) op de website van Grenzeloosenzo aan te maken. Op deze pagina zal voor parkbewoners interessante informatie, zoals nieuws over het park, maar ook informatie over grote en kleine evenementen in de omgeving geplaatst kunnen worden. Deze pagina, die nog ontwikkeld moet worden, zal door de contactgroep onderhouden worden. Als er wat nieuws op is gezet, dat van belang is, wordt iedereen hierover geïnformeerd door een mailtje. Door op het “linkje” in het mailtje te klikken kun je dan op die pagina komen.

In de afgelopen jaren hebben we veel tijd en energie gestoken in de verkoop van kavels. Deze tijd en energie konden we niet steken in het park. Dat willen we in de toekomst anders doen. Daarom hebben we voor de verkoop van de nog lege kavels, recreatiemakelaar Will Brand (van www.uw-buitenleven.nl) in de arm genomen. Zij zal regelmatig op het park aanwezig zijn en zij wil graag met jullie kennismaken.

 

info@grenzeloosenzo.nl  0521 - 387182

Grenzeloos en Zo

Wie verdient het om Grenzeloos te genieten?

Altijd weer de vraag: “Wat moet ik als cadeau geven?”

Heel eenvoudig, geef een Grenzeloos Belevenisbon! U koopt bij ons een Grenzeloos Belevenisbon voor het bedrag dat u zelf wil en de ontvanger kan deze bij ons inwisselen voor individuele activiteit, groepsactiviteit, of gewoon een heerlijke maaltijd.

BESTEL BELEVENISBON

Januari: gesloten

Februari / maart / oktober /
november / december:
van donderdag t/m zondag

April / mei / september:
van woensdag t/m zondag

Juni / juli / augustus:
van dinsdag t/m zondag

**** Reviews ****

Beoordeling door klanten : 8.4/10 - 62 beoordelingen

       

Vanaf 11.00 uur geopend,
keuken van 12.00 - 20.00 uur

Op zondag v.a. 10.30 uur geopend.
(Op gesloten dagen, voor groepen in overleg geopend)

Boijlerstraat 12
8386 XE Doldersum (Dr.)

T 0521 - 387182
E info@grenzeloosenzo.nl

Facebook Grenzeloos en Zo   Twitter Grenzeloos

Grenzeloos en Zo Bed and Breakfast

Belevenisbon Grenzeloos Drenthe

Bed & breakfast Grenzeloos en Zo
  Restaurant, B&B, groepen en meer...  |   Reserveer tafel    |   Boek kamer    |   B&B arrangement    |  
Grenzeloos en ZoGrenzeloos DrentheRestaurant in Doldersum, Drenthe
Grenzeloos
menu